Nostalgische keuken

Bij een nostalgische keuken wordt gebruik gemaakt van de sierlijke stijl van vroeger samengevoegd met moderne inbouwapparatuur. De keuken moet aan alle moderne eisen voldoen, maar wel doordrongen zijn met de sfeer en het interieur van vroeger.

Verschil tussen nostalgische en klassieke keukens

Het grootste verschil tussen nostalgische keukens en klassieke keukens zijn de materialen. Zo is er RVS en keukenapparatuur die alleen in een klassieke keuken terug mogen komen.

Bij de nostalgische keuken wordt deze keukenapparatuur verborgen achter de sfeer van toen.

Omdat deze elementen niet te zien zijn in de nostalgische keukens, wordt de stijl van vroeger gekoesterd. Indien u kiest voor een groot inbouwfornuis is deze meestal in een kleur die niks afdoet aan het nostalgische design zoals zwart, antraciet of donkergroen.

Nostalgische keuken

Nostalgische keukens details

In plaats van een RVS spoelbak wordt er in nostalgische keukens vaak gebruik gemaakt van een keramische spoelbak, spoelbak met tegeltjes of een porseleinen spoelbak. Ook de keuze van de accessoires is in onze ogen enorm belangrijk om dat nostalgische gevoel compleet te maken.

In een nostalgische keuken worden vooral natuurlijke materialen gebruikt zoals Belgisch hardsteen en echt hout. De details bepalen de stijl van de keuken, zoals het gebruik van kranslijsten, glaskasten of schappenkasten met planken voor een nostalgische uitstraling. Door de details te combineren met natuurlijke materialen ontstaat er een huiselijke en warme uitstraling.

Nostalgische keukens

Nostalgische keuken ontwerpen?

Wilt u alvast een keer kijken naar de mogelijkheden?

Dan kunt u langskomen bij onze winkel. Hier kunnen onze medewerkers met de hulp van een tekenprogramma uw ideale keuken ontwerpen.

Keukens nostalgisch

Komt u er niet helemaal uit?

Plan dan een persoonlijke afspraak in met een van onze adviseurs om een nostalgische keuken te ontwerpen. De adviseurs zullen u voorzien van advies en alle mogelijkheden met u doornemen. Dit is te allen tijde vrijblijvend. U bent nergens aan verbonden en u hoeft geen overhaaste beslissingen te nemen.

Bent u nog niet helemaal zeker van uw zaak?

Neem uw factuur mee naar huis, net als de fronten en de bladen, om deze af te stemmen op uw interieur en eens in het daglicht te bekijken.